Ketterät keskiviikot – 7.10.2015 – Lean perusteet

Agile HR Finlandin ketterät keskiviikot auttavat sinua pääsemään ketterän ajattelun ytimeen kiinni. Ketterät keskiviikot ovat HR-ammattilaisille tarkoitettu meetupien sarja syksyllä 2015 – keväällä 2016 (pääkaupunkiseudulla). Tavoitteena on oppia ja laajentaa ketterää ajattelua ja pohtia ajattelutavan ja käytäntöjen solvetamista HR:ään.

Teemoina on ketteryyden perusteet, esiteltyinä Suomen ketterän kärjen toimesta.
Lean, Agile, Scrum, Kanban, UX/UI ajattelu, Agile coaching, Agile leadership/johtoryhmät, Ketterä myynti ja osto, Agile mittarit, Lean startup, Design thinking, Ketteryyden skaalaamiseen liittyvät asiat.

Teema:
Ketterän keskiviikon teemana on LEAN – johdanto lean-ajatteluun. Lean-ajattelu on peräisin Toyotan tavasta toimia, ja sitä on sovellettu sekä tehdas- että tietotyöhön. Esityksessä keskitymme käytännönläheisesti aivan Leanin perusteisiin. Aiempaa tietoa Leanista ei tarvitse omata. Esittelijänä Antti Kirjavainen, yksi Flowan perustajista.

Paikka:
Kokoonnumme Finnairin HOTT-rakennuksessa (Tietotie 9, Vantaa). Hostina toimii Juho Toivola.

Kohderyhmä:
Osallistujana on HR-ammattilainen, jolla EI ole ketterästä toiminnasta kokemusta. (Tilaisuudet eivät ole IT-/agile ammattilaisille tarkoitettuja). Järjestäjät pidättävät oikeuden varmistaa, että paikalla on kohderyhmään kuuluvia.

Aikataulu:
8.30 Aamukahvit ja sämpylä (ei erikoisruokavalioita). Olethan paikalla 8.30, kiitos!
8.45 Johdanto Lean-ajatteluun
10.00-10.15 Tauko
10.15-11.00 Fasilitoitu keskustelu – mitä tämä HR:lle tarkoittaa? Mitä meinasit tehdä asialle?

Liput:
Liput ovat maksuttomia. Varaamalla lipun sitoudut maksamaan 100 EUR no-show maksua ellet ilmestykään paikalle, etkä ole muistanut perua paikkaasi. Jos liput ovat loppu, voit ilmoittautua stand-by listalle, jolloin peruutuspaikkoja tarjotaan sinulle (eri lipputyyppi).

Varaa paikkasi tästä, Eventbrite.

Lämpimästi tervetuloa!

Agile HR Finland -verkosto


Tell others, too!Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookShare on TumblrEmail this to someonePin on PinterestShare on Google+

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!