30.11 Hyvä, paha paikallinen sopiminen

Uudistuva työelämä ja työn tekemiset tavat haastavat vanhat sopimukset. Organisaatioissa on jo tovi luovittu yksilöllisten ratkaisujen ja kollektiivisten sopimusten maastoissa. Paikallisen sopimisen edistäminen on yksi Suomen hallitusohjelman työllisyyden ja kilpailukyvyn painopistealueen toteuttamiskohteista.

Mitä paikallinen sopiminen käytännössä voi mahdollistaa? Mitä työehtosopimukset mahdollistavat jo nyt? Mitä ainakin kannattaa tietää nykytilanteesta, ja miltä mahdolliset muutokset tällä hetkellä näyttävät?

*   Asiamies Hanna Huotari Tekniikan Akateemiset TEKistä esittelee yleisesti, minkälaisia mahdollisuuksia paikalliseen sopimiseen on jo olemassa ylemmille toimihenkilöille. Käymme läpi myös ns. Hietalan selvityksen http://www.tem.fi/files/43999/TEMrap_62_2015_web_15102015.indd.pdf

*   Lakimies Annukka Palm Fondiasta kertoo, minkälaisia sopimuksia työajasta voidaan tehdä.

*   Kulttuurista ja osaamisista vastaava johtaja Erkki Salminen Goforesta kertoo, minkälaisia joustoja heillä on käytössä.

Tilaisuuteen mahtuu 40 henkeä. Ilmoittautumiset Eventbriten kautta. Tervetuloa!


Tell others, too!Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookShare on TumblrEmail this to someonePin on PinterestShare on Google+

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!