Johdanto leaniin HR-ammattilaisille

Olin eilen vetämässä lean –johdannon Agile4HR – yhteisön ketterässä keskiviikossa. Oli iloinen sattuma, että isäntänä oli Finnair, joka samana päivänä juhli uusien A350 –lentokoneiden hankintaa. Mekin osallistuimme tähän juhlintaan kokeilemalla leania käytännössä paperilennokkitehtaiden muodossa. Agile4HR-yhteisön primus motor Riina Hellström pyysi minua fasilitoimaan yhteisölle työpajan, joka johdattaisi leanin perusteisiin. Tartuin heti tilaisuuteen, sillä minusta leanissa on paljon itua, mutta termillä lean tarkoitetaan myös niin monia asioita, että ihmiset puhuvat siitä usein toistensa ohi.

Tämän takia annoin itselleni kaksi tavoitetta: 1) tarjota yhden käytännön kokemuksen leanista ja 2) antaa yleiskuvan siitä, mitä kaikkea lean on. Käyttämäni leanin johdantomateriaalit voit tilata sähköpostiisi minulta.

Innostunut keskustelu

Ketteryydestä kiinnostuneille HR-ammattilaisille jäi myös hyvin aikaa keskusteluihin. Yhteisöä kiinnostivat seuraavat asiat:

  • Miten hyödyntää lean –periaatteita HR:n työssä
  • Onko lean in taas, niin kuin se oli 2000-luvun alussa ja miksi
  • mitä yhteyksiä ja eroja on ketteryydellä ja leanilla

Leaneille periaatteille ja käytännöille löydettiin keskustelun aikana useita soveltamiskohteita HR:ssä:

  • uuden työn tekijät odottavat HR:ltä nopeampaa ja tasaisempaa arvovirtaa
  • heille tärkeää on myös nopeampi palautesykli ja läpimenoaika HR:n palveluissa
  • HR:n tulee jatkuvasti päivittää ymmärrystään siitä, ketkä sen asiakkaat ovat
  • HR:n tulee myös kasvattaa asiakasymmärrystä jatkuvasti, jotta se pystyy tarjoamaan arvoa asiakkailleen niiden toivomalla tavalla

Kiinnostaako johdanto leaniin?

Termillä lean tarkoitetaan nykyään monia asioita. Esityksessäni annoin yleiskuvan siitä, mitä kaikkea lean on.

lean-perhe-extended

Kuva: Mitä kaikkea lean on: nykyaikainen laajennettu lean –perhe.

Linked In kommenttien perusteella tilaisuudessa oivallettiin uusia asioita ja leanin perusasiat avautuivat hienosti. Kiitos tilaisuuden isännöinnistä Finnairille ja Juho Toivolalle.

Antti Kirjavainen, Flowa

Tell others, too!Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookShare on TumblrEmail this to someonePin on PinterestShare on Google+