Icehearts järjestää yritysten virkistystoimintaan suunnatun Icehearts-futisturnauksen Sonera Stadiumilla perjantaina 22.5.2015. Joukkueen osallistumismaksu on 1000 euroa. Tuotto menee lyhentämättömänä Icehearts-toimintamallin tukemiseen, varustehankintoihin, harraste- ja toimintamaksuihin, retkien ja leirien järjestämiseen. Mukaan mahtuu 12 nopeinta joukkuetta ja ilmoittautuminen päättyy 15.3.2015. Lisätietoja: toni@icehearts.fiAgile HR toteutti jalommat pikkujoulut

Vaikka uusi vuosi on jo vaihtunut ja joulu 2014 takana, palataan hetkeksi vielä Agile HR:n pikkujoulutunnelmiin.

Pikkujoulut vietettiin totuttua jalommissa merkeissä. Päätimme liittää perinteisen ohjelman oheen hyväntekeväisyystempauksen. Olimme yhteydessä lasten ja nuorten kasvua tukevan Iceheartsin yhteyshenkilöihin ja tiedustelimme, josko voisimme pelata salibandymatsin heidän yhtä joukkuettaan vastaan. Vastustajaksi 13.12. pelattuun otteluun valikoitui Helsingin Icehearts ry:n 2000–2001 syntyneiden poikien joukkue kasvattajansa Toni Schüllerin johdolla. (Kerrottakoon, että Toni on kyseisen joukkueen poikien kanssa tähän mennessä työskennellyt yhteensä kunnioitettavat kahdeksan vuotta.)

”Icehearts on joukkueurheilun pohjalta rakennettu, tytöille ja pojille suunnattu varhaisen puuttumisen innovatiivinen toimintamalli. Se on pitkäkestoista ja ammatillista kasvun tukea lapsille ja perheille, jotka ovet tuen tarpeessa.

Yksi ammatillisin perustein valittu joukkue toimii 12 vuoden ajan. Joukkuetta ohjaa kasvattaja, jolla on ammatilliset pätevyydet joukkueen johtamiseen.

Iceheartsin tavoitteena on ennaltaehkäistä syrjäytymistä, edistää sosiaalisia taitoja ja luoda lapsille pitkäkestoinen ja turvallinen aikuisen läsnäolo. Rahoitus koostuu kuntien, valtion ja yksityisen sektorin avustuksista.”

Itse ottelu Helsingin Urheilutalolla oli yhtä liikkumisen juhlaa. Agile HR:n taktiikkavastuulliseksi nykäistiin spontaanisti Riku Hurmalainen, mikä osoittautui onnistuneeksi vedoksi. Joukkueen aloituspalaverissa ehdittiin juuri ja juuri kerrata säännöt ja sopia pelipaikoista, kun oli jo kumarruttava aloitukseen.

Matsi oli kaiken kaikkiaan toisiaan kunnioittavien herrasmiesten – ja leidien – kohtaaminen, sillä yhtään rangaistusta ei jaettu. Asiaan saattoi tietysti vaikuttaa osaltaan sekin, että peliin varattu tuomari sai pikakomennuksen ja puki pelipaidan päälleen.

Pelistä muodostui äärimmäisen tiukka. Edettiin koko ajan vauhdilla ja tilanteita luotiin tasaisesti kentän molemmissa päissä. Kova tempo karisutti ennen peliä elätellyt haaveet höntsäilymatsista.

Pelin ensimmäisillä minuuteilla Agile HR ei tolppia lähemmäs maalia päässyt. Loput vedot poimi Iceheartsin taitava maalivahti. Tauolla tilanne oli 3-2 Iceheartsille.

Agile HR:n maalintekijänä kunnostautui hattutempullaan Vesa Ylönen. Siinä missä muut vetivät metritolkulla ohi maalin, Vesa teki millintarkkaa työtä laukauksissaan.

Omassa päädyssään Agile HR:n joukkue järjesti erityisesti maalivahdilleen Peter Westerlundille hikisen iltapäivän. Toisaalta vikkelät Iceheartsin pojat sotkivat kyllä mainiolla syöttöpelillään Agile HR:n puolustuskuviot. Peli pyöri välillä niin tiiviisti Agile HR:n päädyssä, ettei vaihtoon ollut kellään asiaa pariin minuuttiin.

Kunniamaininnan Agile HR ansaitsee joukkueen karvauspelistä. Toisen erän puolivälissä Agile HR sai lopulta myös aloitukset onnistumaan Rami Setälän näyttäessä mallia keskustelevasta lähestymistavasta sekä Riina Hellströmin ammattikentillä opitun pusu-poskelle-hämäyksen ansiosta.

Ottelu päättyi Iceheartsille 6-5. Voittomaali syntyi Agile HR:n verkkoon vain pari minuuttia ennen päätössummeria.

Pelin jälkeen Toni Iceheartsista totesi, että matsi oli kauden paras peli joukkueelta. Sitä se oli myös Agile HR:lle. Paras ja ainoa.

Nimettömänä pysyttelevä hyväntekijä tarjosi Iceheartsin pelaajille ja valmennukselle vielä hampurilaisateriat hallin läheisyydessä olevassa ravintolassa. Kun poikien puheita kuunteli, kävi ilmi, että se oli joillekin aivan ainutlaatuinen tilanne.

Pikkujouluista jäi itselleni erittäin hyvä mieli. Erityisesti kunnioitusta herättää Iceheartsin tekemä työ lasten ja nuorten parissa. Sen arvoa ei voi rahassa mitata.Saimme kerättyä kunnioitettavat 350 EUR kannustusrahaa Iceheartsin toimintaan tempauksella. Kiitos kaikille tukijoille!

Agile HR kiittää lämpimästi Iceheartsia, kaikkia tapahtuman mahdollistaneita tukijoita ja pelaajia sekä illalla pikkujouluihin osallistuneita ja toivottaa kaikille hauskoja kesätempausten suunnittelupalavereita.

Jaana Kettunen, Riffing Oy

Agile HR Finlandin core ryhmän jäsen, HR-anarkisti


Ps. Icehearts järjestää yritysten virkistystoimintaan suunnatun Icehearts-futisturnauksen Sonera Stadiumilla perjantaina 22.5.2015. Joukkueen osallistumismaksu on 1000 euroa. Tuotto menee lyhentämättömänä Icehearts-toimintamallin tukemiseen, varustehankintoihin, harraste- ja toimintamaksuihin, retkien ja leirien järjestämiseen. Mukaan mahtuu 12 nopeinta joukkuetta ja ilmoittautuminen päättyy 15.3.2015. Lisätietoja: toni@icehearts.fi


Tell others, too!Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookShare on TumblrEmail this to someonePin on PinterestShare on Google+