Minulta pyydettiin Twitterissä alkusyksystä ideointiapua innovatiivisen tiimipäivän järjestämiseen. Ehdotin talkoita jossakin sopivassa hyväntekeväisyyskohteessa.

Idea jäi itsellänikin itämään, ja pikkujoulukauden lähestyessä lakipistettään, tuli mieleen kysymys: voitaisiinko työpaikkojen perinteiset pikkujoulut vaihtaa hyväntekeväisyyteen? Sen sijaan, että riekutaan työporukalla pitkin ravintoloita (olihan kärjistys!), miksei tempaista yhdessä ja tarjouduta talkooväeksi jollekin järjestölle. Vapaaehtoisvoimin voitaisiin esimerkiksi siivota, nikkaroida, remontoida, leikkiä, opettaa, liikkua lasten kanssa, esiintyä vanhuksille, lajitella vaatteita, jakaa ruokaa, kerätä lippailla rahaa. Avun ja tuen tarvitsijoista ei ainakaan ole pulaa.

Siitä se ajatus sitten lähti. Tein haasteesta julkisen. Agile HR -ryhmä, jonka yksi perustajajäsenistä olen, sai viestikapulan ensimmäisten joukossa. Perinteisestihän HR on ollut se, jonka mestaroimia pikkujoulut ovat, joten uudet ideat ovat pioneeriryhmältämme enemmän kuin odotettuja. Viestiä on tähän mennessä jaettu jo kiitettävästi.

Kun tuli aika järjestää Agile HR:n omat pikkujoulut, päätimme näyttää mallia. Kohteeksi valikoitui Icehearts, joka innostui pikkujoulutempauksestamme.

”Icehearts on joukkueurheilun pohjalta rakennettu, tytöille ja pojille suunnattu varhaisen puuttumisen innovatiivinen toimintamalli. Se on pitkäkestoista ja ammatillista kasvun tukea lapsille ja perheille, jotka ovet tuen tarpeessa.

Yksi ammatillisin perustein valittu joukkue toimii 12 vuoden ajan. Joukkuetta ohjaa kasvattaja, jolla on ammatilliset pätevyydet joukkueen johtamiseen.

Iceheartsin tavoitteena on ennaltaehkäistä syrjäytymistä, edistää sosiaalisia taitoja ja luoda lapsille pitkäkestoinen ja turvallinen aikuisen läsnäolo. Rahoitus koostuu kuntien, valtion ja yksityisen sektorin avustuksista.”

Agile HR pelaa joulukuussa Iceheartsin joukkuetta vastaan salibandymatsin Iceheartsin t-paidoissa ja sponsoroi tällä tavoin järjestön toimintaa. Kerromme kohteesta, tempauksesta ja siihen valmistautumisesta Twitterissä ja Instagramissa (#Agile4HR ja #jalompipikkujoulu).

Ps. Icehearts järjestää yritysten virkistystoimintaan suunnatun salibandyturnauksen Kallahden koululla Vuosaaressa lauantaina 10.1.2015. Joukkueen osallistumismaksu on 1000 euroa. Tuotto menee lyhentämättömänä Icehearts-toimintamallin tukemiseen. Mukaan mahtuu 10 nopeinta joukkuetta ja ilmoittautuminen päättyy 30.11.2014. Lisätietoja: toni@icehearts.fi

Hauskaa pikkujoulukautta kaikille Agile HR Finlandin puolesta!

Jaana Kettunen

Agile HR Finland, Riffing Oy, HR-anarkisti  #hranarchyPhoto credit: George Deputee / Foter / CC BY

Tell others, too!Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookShare on TumblrEmail this to someonePin on PinterestShare on Google+